sähköpostiosoite

Mintsi3@hotmail.com

Viestiä niin laitan kutsun :)

tiistai 12. heinäkuuta 2011

Työn edistymistä

Minä sitten aloitin kodin ulkopuoliset työt tosissani jokin aika sitten, ja RhymeReason työ ei ole aloituksesta edistynyt yhtään mihinkään.
Kesäloma alkaisi ihan just kohta, mutta taitaa mennä  loma lähinnä lapsia vahtiessa rannalla.
Toivon että pääsisin taas pian työn kimppuun ja pääsisin ottamaan edistys kuvan :)
Nyt oikeesti tarvitsis sitä POTKUA!

2 kommenttia:

 1. Koitanpa vähän avittaa sinua potkaisemaan Rhyme&Reasonin taas käyntiin! En kyllä yhtään tiedä, mitä pitäis sanoa että tehoais, mutta kokeillaan seuraavaa: Ei sen Rhyme&Reasonin jatkaminen aina tarvi olla iso tuntikausien projekti, esimerkiksi puolessakin tunnissa ehtii tehdä jo useammankin piston. Älä odota sellaista hetkeä, jolloin voit istua tuntikausia pistelemässä. Olen kuullut, että lapsiperheessä niitä tulee kohdalle todella harvoin (itselläni ei ole lapsia, mutta useammalla ystävälläni kyllä on). Tee pisto silloin, toinen tällöin, aina kun ehdit, jokainen pisto on aina askel eteenpäin! Helmikuusta on kulunut jo noin 6 kuukautta, ja kun yhdessä sivussa ainakin Fairy Wishing Wellissa on 8000 pistoa, niin olisit jo saanut yhden sivun valmiiksi siinä ajassa jos olisit tehnyt noin 45 pistoa päivässä. 45 saattaa kuulostaa isolta luvulta, mutta ei se oikeastaan niin iso juttu ole: ohjeen yksi sivu on aina jaettu 10x10 piston laatikoihin, ja 45 pistoahan on alle puolet sellaisen laatikon sisällöstä! Mitäs jos koittaisit tehdä vähintään sen 45 pistoa päivässä ja esittelisit meille sitten uudenvuoden tienoilla yhden valmiin sivun? :) 45 pistoa tulee kasaan tosi nopeasti, kokeile vaikka, ja sillä päivätahdilla saat valmiiksi yhden sivun puolessa vuodessa.

  Auttoiko tuo yhtään? HAED-työt ovat tosi isoja ja aikaavieviä, mutta joskus siitä, että ajattelee niitä pienien kokonaisuuksien (esim. 10x10 piston laatikoiden) summina on hyötyä.

  VastaaPoista
 2. HAED -työt ovat siitä vähän haastellisia, että ensin sitä ihastelee ja valitsee jonkun todella kauniin kuvan ja aloittaa sen ... ja sitten onkin monta sivua ylälaidan taivasta tai taustaa, jota onkin aika tylsä pistellä (minulla oli 12 sivua pelkkää sinitaivasta...)

  Mutta yksi hyvä keino edetä on tämä: Kirjastosta lainataan mielenkiintoinen äänikirja (vaikka sellainen mitä ei muuten tulisi lukeneeksi), ja sitten vaan CD soimaan ja työ etenee kuin itsestään. Minulla on Encounter valmistunut kuunnellessa mm. Täällä pohjan tähden alla, Taru sormusten herrasta, Sinuhe egyptiläinen jne.

  Toinen vaihtoehto on pyhittää pistelypäivä tai sitten osallistua johonkin SALiin (Stitch-a-long). Olen kokeillut sitäkin HAED SALissa.

  Ja sitten taas toisaalta eipä se haittaa jos on pitkiä taukojakin. Minulla näin: kuin toinen poikani syntyi, pidin puolen vuoden tauon - en ehtinyt kahden vaippaikäisen kanssa. Sitten eräänä päivänä otin pistelyt taas esiin, ja nyt olen sitten lähes päivittäin kyllä pistellyt edes pari pistoa.

  VastaaPoista